domingo, septiembre 19

NO SOC FILL DE QUI JO CREIA ..!!!


Després de més de 53 anys, avui he descobert que “soc fill” (potser no natural) d’en Rudolf Diesel !. Veureu.

Ahir mateix -al vespre- vaig decidir córrer la Cursa de la Mercè d’aquest matí solejat de diumenge (per cert... on ha quedat tota aquella “litúrgia” dels dies de pre-cursa de no fa gaire, planificant la setmana, preparant-ho tot, amb aquell neguit ?); ahir, en un plis-plas em dic: demà corro (gaire bé el mateix que vaig fer el dia abans de la Mitja Marató de Sabadell, i això que era una mitja).

Doncs bé, l’idea per la cursa d'avui era “acumular quilòmetres” i, sobre tot, intentar aconseguir portar un ritme constant de 6:00 / 6:15 per anar-me acostumant pel proper diumenge a la Marató de Berlín. Però noi, no hi ha hagut manera: he descobert, de repent, que el meu pare era el famós enginyer Rudolf Diesel, inventor del motor que porta el seu nom, perquè jo no porto dins un cor, porto un motor Diesel (*) perquè la carrera d’avui la he fet a un ritme Diesel perfecte: 5:01 el quilòmetre... cha-ca-cha-ca-cha-ca, com el d’un excel·lent i fiable motor Diesel (per cert, era ciutadà francès i no alemany, com creu/creiem la majoria de gent, desaparegut misteriosament en mig del Canal de la Manega l’any 1913 a bord d’un vaixell camí d’Anglaterra).

I és clar, anant a aquest ritme ha aparegut altra cop el “5” en el meu temps final. Decebut ? gens ni mica, cap problema, tot el contrari: ha estat la cursa més plàcida de la meva "curta carrera com a corredor de mig fons"; avui ha estat "com anar de passeig"; he sortit sense preses (m’havia “colat”, això sí, en el segon dels calaixos per temps, per evitar-me la riuada de gent) he fet els dos primers quilòmetres també sense cap presa, i els quatre següents el mateix, i els darrers quatre... l’únic problema era que no anava ni a 6:00 ni a 6:15 com pretenia, sinó que “machaconament”, “Dieselment”, han anat caient els quilòmetres, un rere l’altra, a un temps de 5:01 clavats. Per tant, temps final: 50:10 (ah, David, i fent un gran esforç per “bracejar”, per tal de no tenir rígid el terç superior del tronc).

He dit abans que “no estava decebut” per aquests 50 i pico... però sí que em preocupa: sembla ser que no sé anar més a poc a poc, i mira que avui “m’hi he esforçat”. Em conec i, si a Berlín porto aquest ritme de 5:00 el quilòmetre, acabaré fos. M’hauré de mentalitzar, i molt, però crec que el que m’ha passat avui és el mateix que em passa quan corro a la cinta a ritme de 6:00, que els quilòmetres passen taaaaant a poc a poc, que sense voler-ho, apujo el ritme.

Com diu l’Albert, l’Alberto, en Jose, en Marco, en Per i tota la colla: Txabi has córrer amb el cap !... i està clar que a la Marató de Berlín ho hauré de fer més que mai (be, si corro una mica amb les cames tampoc m’anirà malament...).

Altres resultats de companys i coneguts:

43:40  Alberto (a 4:22)
44:51  Marco
50:40  “Cobarde” Mª José
50:42  “Cobarde” Montse
54:37  Mireia
57:31  Belén (bieeeen !)
59:07  Trini
59:49  Olga (bieeen, por debajo de la hora !).

(*) un motor Diesel "dels d'abans", perquè els d'ara tenen reprise, acceleració...
.

6 comentarios:

  1. I la Mireia 54:37. Comença bé la temporada!

    ResponderEliminar
  2. Perdó si ja ho havies posat! Quin despiste...

    ResponderEliminar
  3. No, no estava posat.... he vist diverses "Mireia" a la llista, així que no m'he "aventurat" a dir quin era el seu temps; quan tu m'ho has dit, la he afegit.
    (i he afegit també uns canvis en el redactat de la propia entrada...).

    ResponderEliminar
  4. No te preocupes, Txabi, la naturaleza es sábia y se ocuparé de bajarte el ritmo... del 5 inicial los primeros 20 km a un 5.45 los 13 siguientes y después al 6.30 unos 7 km y al final 2 km a 7.00. Lo bueno viene en los los últimos 0,195 km, que seguramente harás ¡a unos 4.30!
    Bueno, a ver, según un cálculo rápido serán en total unos 3h37, no está mal, ¿verdad?

    ResponderEliminar
  5. A tí te ha afectado soberanamente el jet-lag, Per... si la acabo en 4:25 me doy con un canto en los dientes ! (puede que incluso me quede a vivir en Berlín si bajo de ese tiempo... para recuperar la salud, claro).

    ResponderEliminar
  6. Tú calcula, Txabi...
    Y de jet-lag nada, hoy he hecho unos 16 km por el río Potomac a 4.50-5.00 hasta el centro de Washington DC, y a medio camino he hecho 2 kms caminando por el cementerio de guerra en Arlington - no permiten correr allí dentro. Bueno, 16 km, una tercera parte de un maraton...habría que seguir entrenando...

    ResponderEliminar