lunes, agosto 1

A NOVA YORK ...

...s'està posant de moda el córrer descalç; ho fan gaire bé tots els dissabtes, i és reuneixen a la confluència de Central Park amb Columbus Circle. Aquest “fenomen” té gran part del seu origen en el llibre de Christopher McDougall, “ Burn to run ”. Els qui ho practiquen asseguren que se senten millor i que pateixen menys lesions. Rés de sabatilles de disseny, ni càmeres d’aire per amortir la petjada. El mètode consisteix en córrer utilitzant la part del davant del peu en lloc de repicar amb la del taló. És important aquest canvi d’estil en el córrer: el trepitjar amb la part del davant permet que el impacte es difumini entre la musculatura i no afecti als genolls, un dels punts més dèbils. Un corredor calçat pot aprendre a recolzar la part davantera del peu, però el pes de la sabatilla -precisament per la seva suposada protecció- és converteix en un impediment. Una característica comú dels grans corredors kenyans és la elasticitat dels seus peus: és deu a que la majoria d’ells, fins els 17 anys, no han dut mai sabates.
I les marques de sabatilles... què fan ?. Doncs ràpidament fer-se ressò d’aquesta nova tendència i llençar al mercat "runner" el que ja s’ha donat a denominar com a "5 fingers", quelcom semblant a uns mitjons, amb dits que imiten els guants. Que jo sàpiga, del meu entorn runner, només en Jose en té uns, que va comprar l’any passat (crec recordar que a Nova York precisament...).
Si això ja està passant a Nova York, quan començarem a veure "corredors corrent descalços" per la Diagonal ? ....al tiempo, que todo se pega.



Aquesta serà la propera cita "post Cursa de La Mercè" del setembre:
- 27 de novembre: Mitja Marató de Tarragona,
nova per a mi, i amb aquest perfil (sí més no, "inquietant" durant +/- 3,700 quilòmetres cara amunt des del quilòmetre 3,700 i fins el 7,400) .
La correré en lloc de la "Mitja Marató del Mediterrani " (era a l'octubre) i de la "Jean Bouin" del 20-N, inicialment previstes, però de les que encara no estàven obertes les inscripcions. Per tant, en principi, "descansaré de competir" a l'octubre i gaire bé tot novembre. 
Objectiu ?: arrivar "en plena forma" a la Marató de Barcelona del mes de març.
.

2 comentarios:

  1. He vist aquestes sabatilles per Califòrnia, i aquí també es poden trobar, però això de córrer descalç em sembla una moda absurda.

    ResponderEliminar
  2. ... ho és !.
    Ara, que diuen que va molt bé per la vista: has d'anar mirant continuament al terra per veure on trepitges !.

    ResponderEliminar