jueves, enero 7

QUÈ SON “ELS ENTRENOS DE DOMINGO CATALÁN”


(també coneguts com a “Los miércoles son Domingo”).
  • ·         On t’has d’apuntar?
  • ·         Quant s’ha de pagar?
  • ·         Has de ser federat?
  • ·         Has de tenir un bon nivell com a corredor?
Totes aquestes preguntes tenen senzilles respostes:
  • ·         Enlloc
  • ·         Rés
  • ·         No
  • ·         Ni molt menys
Parlem-ne.
L’idea d'anar a córrer/entrenar un grup d’amics els dimecres, sortint des de la botiga “Atletes” (Carretera de la Bordeta 7) del gran corredor Domingo Catalán  (recordman del món de 100 km.) va sorgir a poc a poc... i amb molt poca gent al inici.
Creu que hauria de ser cap el mes d’abril de 2015 que l'Andrés Acuña (gran atleta xilè, i que pertany al club “Domingo Catalán) i el conegut corredor popular Rafa Pérez, van començar a trobar-se allà; ells i molts poquets més, la veritat (com deia l’altra dia el Jacques Muñoz, "éramos muy pocos, cabíamos todos en un selfie de primer plano").
Però en aquest món del córrer, tots ens coneixem o gaire bé tots. I les xarxes socials tenen una força imparable. I així que aquells quatre o cinc, van passar a ser aviat deu, quinze, vint... i cap a finals de 2015 hi varen haver dimecres que érem més de 50 corredors, perquè un li deia a l’altra, aquesta altra al de més enllà i així "hasta el infinito y mucho más...". Una passada.
Normalment, el que fem és pujar corrent -cadascú al seu ritme- des de la botiga fins a la plaça Europa de Montjuic, al costat del INEF (rebatejada per nosaltres com a “plaça Domingo Catalán”). Allà fem exercicis de força, de resistència, sèries, farlek, tanques... i gaire bé sempre amb un atleta d’èlit dirigint l’entrenament (el mateix Andrés Acuña, Reyes Estévez, José Luis Blanco, Hasna Bahom, Benito Ojeda, Driss Lakhouaja...).
Ara ja ho saps, si vols unir-te a nosaltres només tens que venir qualsevol dimecres a la botiga “Atletes” (Carretera de la Bordeta 7, al costat de la plaça d'España) una mica abans de les 19,30 i.... a córrer; no cal que coneguis a ningú, ni cal que tinguis un alt nivell: sempre hi haurà algú que correrà-entrenarà al teu costat.
Normalment, una mica abans de les 21,00 estem de tornada... i la Rosa Catalan ens té preparat un “piscolabis” (begudes refrescants i isotòniques i quelcom per picar); i la sessió -normalment- acaba amb el nostre ja clàssic “sorteig” (rellotges, cafè, sessions de massatge, productes nutricionals, inscripcions a curses, camisetes, buff..).
Què esperes per unir-te a nosaltres?. 

Recorda que, si vols córrer ràpid, corre sol; però si vols arribar lluny, corre acompanyat!.

Ens veiem un dimecres d’aquests, oi  que sí?. T'hi esperem !.

1 comentario: