miércoles, junio 20

Els cigrons i el córrer, no son gaire bons amics…


... i a l’estiu, menys encara.
Sortir a córrer a dos quarts de vuit del vespre, amb 28/29 graus de temperatura encara al carrer, no tenia pinta de ser molt bona idea. I la realitat ens ho ha confirmat.
Des de que he tornat a la rutina de sortir amb la colla els dimecres i els divendres, hi ha hagut dies en que he tingut “motivació zero” per anar-hi; però hi he anat. Doncs bé, avui la motivació era “menys zero”... però també he sortit a córrer. I ben aviat s’ha demostrat que la idea de fotrem per dinar un gran plat de pasta (preparant la sortida del vespre)... però acompanyada després per un enooorme plat de cigrons amb botifarra espaterrada no ha estat una idea gaire bona; és més: ha estat una idea fatal. Ara ja fa gaire bé set hores que me l’he cruspit i tot i haver corregut 8 quilòmetres sota el sol i la calor d’aquesta tarda de dimecres, encara tinc els cigrons a la boca del estomac, a l’altura del estèrnum (al que tota la vida li havíem dit “esternón”). M’acabo de fotre un Almax a veure si baixen, però no hi confio gaire...
El destí d’avui ha estat l’habitual dels dimecres, la Font del Parc de Cervantes; hi hem anat l’Enric, l’Albert, la Núria, jo, “el maratonià danès” i la Belén; la  calorada ha estat considerable, d’aquelles que, més de mitja hora després de que has acabat de córrer, estàs convençut de que algú s’ha deixat oberta dintre teu una aixeta, perquè no pares de suar, suar i suar...
Txabi, avui has acabat ben xafat, ben “tocadet”. Però pensa-hi: no volies anar a córrer, i finalment has corregut; volies deixar-ho i girar cua en arribar a l’Ajuntament, i no t’ho has permès; ja de tornada has vençut a la temptació de parar un parell de cops i has acabat fent d’una tirada la tornada. I a sobre, el teu temps final no ha estat tant malament: una mitja de 5:15 (...tots els quilòmetres per sobre de 5:00) quan normalment fas 5:08/5:12, o sigui que, finalment, tot i la calor i els putos cigrons, tampoc ha estat tant malament.
Dimecres que ve “debuta” amb nosaltres una runner principiant (diu ella), una jove advocada del Col·legi d’Economistes; espero que la calor no sigui tan brutal com la d’avui.
Patirem calor l’1 de juliol a la Cursa de la Vila Olímpica ! (en el 20é aniversari dels Jocs Olímpics Barcelona 92).

(C.Q.  584  65-273-311)

No hay comentarios:

Publicar un comentario