lunes, diciembre 29

ALGÚ M’ HO POT EXPLICAR . . . ?


Ho dic de debò: no soc ni pro ni anti sionista i no soc ni pro ni anti palestí... perquè, Déu ni dó "lo que se cuece y cómo se lo cuecen" a casa dels uns i dels altres; aqui, "d'angelets", poquets, ni en el cas dels uns ni en el dels altres... Ni tan sols soc simpatitzant de cap dels dos: soc "suís", neutral, perquè entenc que cadascú ha tingut històricament lo seu i tots dos han patit lo seu...

Però... ¿ algú em pot explicar perquè ningú, NINGÚ, ni diu ni fa res amb la barbàrie, massacra, bestialitat, assassinats massius indiscriminats, ¿ genocidi ?, crim contra la humanitat (se m’acaben els adjectius) dels brutals bombardejos israelians a la franja de Gaza ?. ¿ Algú s’imagina la mateixa situació a l’inrevés, o sigui, que els palestins fessin als israelians tan sols un 5% del que aquests els hi estan fent aquests darrers tres dies ?. Tota la “civilitzada comunitat internacional” sortiria solidàriament i d'immediat, sense pensar-s'ho, "en defensa dels drets humans i del llegitim dret del poble israeliá a defensar-se", i es llençaria -tots a una- a sobre dels palestins, les Nacions Unides la primera.

Digueu-me il·lús però... ¿ fins quan la impunitat d’Israel per a fer tot el que els roti, on els roti, quan els roti i en contra de qui els roti ?; crec haver sentit aquest matí per ràdio que hi ha 147 resolucions en ferm de l’ ONU contra Israel que fins ara se les ha passat sempre pel forro olímpicament... i ningú, ningú mai els hi ha dit res, ni s’ha fet mai res.

Repeteixo: ni pro ni en contra ni dels uns ni dels altres, però...

"Pare, ja son aquí. Monstres de carn amb cucs de ferro. Pare, no tingueu por, digueu que no, que jo us espero. Pare, que estan matant la terra. Pare, deixeu de plorar que ens han declarat la guerra..." (JMS-Pare, 1973)
.

No hay comentarios:

Publicar un comentario