lunes, junio 10

Recuperació activa…


Entrada a meta ahir...
Tal i com va acabar el meu genoll ahir, avui “el que NO tocava” era fer rés amb “impacte”, així que el que he fet ha estat pujar-me a la bici al club i cruspir-me  20 quilòmetres  a bon ritme i bona resistència de pedals, perquè està clar que els 5 quilòmetres d’ahir “me supieron a poco” (...i a la pobre Laura ja ni us ho explico); però -com gaire bé sempre- ahir vaig córrer amb el cap, i hagués estat una molt mala decisió el perllongar la cursa tenint com tenia d’adolorit el genoll. Amb aquest 20 quilòmetres d’avui, i amb la mega-suada pertinent, crec que he “cremat”, amb escreix, la magdalena farcida de Nocilla que m’he fotut per dinar...
Avui he pres una decisió que espero mantenir, al menys, fins a final d’estiu: posaré “a la nevera” (hi ho dic totalment en sentit metafòric) la cervesa. Em passo al ram de l’aigua.
L’Albert m’ha acabat de convèncer avui : la cervesa engreixa, i molt... i jo estic necessitat de baixar -al menys- 2 o millor 3 quilos
- “...pensa-t’ho bé, Txabi: cada quilet de menys, per a tu, poden significar entre 7 i 10 segons menys per quilòmetre “).
Ha estat un argument definitiu. Ara mateix estic en uns 80,5: hauré d’arribar, per anar bé, als 77,5 - 78 com a tope (ideal, 77); apart de que em sentiré molt millor, menys “inflat” i pesat, aniré més lleuger... i els meus temps en cursa milloraran sense fer gaire bé rés en especial  (bé, deixar de beure cervesa sí que ho es quelcom d'especial per a mi). Estem parlant , més o menys, d’uns 20 segons de millora per quilòmetre...!.
Som-hi, Txabi !.
(ah, i dels litres i litres de Granini de suc de taronja que em prenc ara, també me’n puc anar oblidant, per la quantitat de sucre que porta... si ho vull fcontinuar fent, que sigui light, tot i que no té gust de rés, per cert).
(C.Q.  473  47-127-346)
 

1 comentario:

  1. Jo crec que no s'ha de renunciar a res, només cal prendre'n poc. Per descomptat que l'aigua és la millor beguda, ara una cerveveseta de tant en tant tampoc no li fa mal a ningú.

    A mi em pasa una cosa estranya. Quan entreno fort per curses peso més. En temporades com ara que només faig manteniment (dues sortidetes a la setmana) perdo un parell de quilos. L'unica explicació seria que tinc més gana amb l'exercici exigent (?)

    ResponderEliminar