martes, noviembre 15

PROPAGANDA ELECTORAL


Aquest matí he anat a donar el meu vot per a les eleccions generals de diumenge dia 20. És el segona vegada que voto per correu (l’anterior va ser ara fa justament un any, a les eleccions al Parlament de Catalunya, perquè em coincidia amb la Marató de Donosti). Aquest cop és pel viatge a Lisboa.
No té sentit. Quina despesa més inútil. En general em refereixo a tota la despesa de propaganda electoral: cartells, banderoles, anuncis, díptics, pamflets, tanques publicitàries, anuncis als diaris, a les emissores de ràdio, a la tele, samarretes, bolis, globus, dossiers que ningú llegeix...
Vosaltres coneixeu a algú, al voltant vostre, que es llegeixi la propaganda que us arriba a casa ? és un sobre per a cadascun dels de la família que hi estan censats (no n’hi hauria prou amb un sol sobre per domicili ?). Així, ahir, vaig rebre tres sobres de Convergència i tres de Esquerra Unida... avui -suposo- m’arribaran els del PSC, ERC i PP, dimecres la resta... que han anat -i aniran- directament al cubell de les escombraries sense obrir-los. Perquè... a qui li interessa el que diuen ? Si l’altra dia -a Catalunya- varen veure més persones “El Convidat” amb en Charly Rexach, que el debat (irrisòria expressió aquesta)  d’en Mariano i Alfredo.
Heu pensat els milions i milions d’euros que ens costa tot això ? (perquè surten de les nostres butxaques, és clar).
Deia abans que avui he anat a votar per correu; més “despilfarro”: m’han enviat una papereta electoral de cadascuna de les 32 formacions polítiques que es presenten per la circumscripció de Barcelona, UNA DE CADA !. Us recordo que -pel Congrés dels Diputats- votem “llistes tancades” (però aquest seria un altre debat...) així que jo voto o Convergència, o PSC o PP o qui sigui dels altres 29... no tinc opció a escollir quina persona vull que surti per Convergència, o pel PSC, o PP o per qui sigui; llavors, en el vot per correu... perquè no fan com en el Senat (un sol full), en el que has de marcar fins a tres persones de les candidatures que vulguis?. En aquest full del Senat hi son totes les formacions polítiques i tu hi poses -en el cas de península- fins a tres creus a qui tu vols, encara que no siguin del mateix partit. Podrien fer el mateix amb el Congrés i posar en un sol full totes les formacions polítiques que es presenten (no calen els noms, perquè -recordeu- no ens donen opció) i que només haguéssim de posar una creu a la opció política escollida. Doncs no, jo he rebut les paperetes de tooooots els 32 partits, i les he llençat totes directament a la brossa de l'oficina de Correus menys una (i el mateix faran totes les persones que votin per correu, que cada cop son més).
Quin desgavell...!  quina manera de llençar els calers, els nostres calers...!.
Perdoneu, però algú ho havia de dir...

2 comentarios:

  1. No et queixis, que no te l'han fet cisellat en pedra. Tecnologia troglodítica.

    ResponderEliminar
  2. Tienes toda la razón: es un despilfarro infame (ya disculparás, soy incapaz de escribir en catalán, por cierto)

    ResponderEliminar